Smullen: Parmezaanse kaas en Fenegriek samen in een koekje

parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas en fenegriek kaas. Twee uitgesproken kazen samen in een koekje. Een interessante combinatie die erg leuk is om te serveren bij een borrel of als amuse hapje.

 

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas is een enorm geliefde en bekende kaas. Officieel heet deze Italiaanse kaas Parmigiano Reggiano en komt, niet geheel onlogisch, uit de streek Parma. Parmezaanse kaas wordt al sinds de 13e eeuw gemaakt en heeft zijn populariteit sindsdien nog niet verloren. Parmezaanse kaas is hard en brokkelig en wordt daarom niet zoals vele andere kazen als broodbeleg gegeten. Parmezaanse kaas wordt veelal over pasta’s, salades en pizza’s gestrooid als garnering.

 

Fenegriek kaas

Fenegriek is een kruid afkomstig van een plant dat al jaren wordt gebruikt als (alternatief) geneesmiddel. In Nederland is deze specerij nog niet makkelijk te verkrijgen. De fenegriek zaadjes wel, want daar worden heerlijke boerenkazen van gemaakt. Fenegriek kaas heeft een lichte en noot achtige smaak die erg uniek is. Het is lekker op brood of als borrelplank hapje.

 

Mix it up

Hoe maak je nu deze bijzondere Fenegriek-Parmezaan koekjes? Lees hieronder het recept.

 

Wat heb je nodig?

 

  • 2 theelepels fenegriek
  • 80 gram bloem
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 50 gram boter
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 15 salieblaadjes
  • 1 losgeklopt eiwit
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram zure room

.

Meng alle bovenstaande ingrediënten, op de salieblaadjes en het eiwit na, met een keukenmachine tot er een mooi dik mengsel ontstaat. Giet dit mengsel in folie en rol het strak in de vorm van een worst. Wil je snel door? Laat dan in plaats van een hele dag het mengsel 3 uur in de vriezer opstijven.

 

Maak plakjes van ongeveer 1 centimeter van het deeg en leg deze op de beklede bakplaat. De salieblaadjes haal je door het eiwit en daar bekleed je alle koekjes mee. De koekjes dienen 20 minuten gebakken te worden in een voorverwarmde oven van 180 graden. Smullen maar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*