Kun je de gezondheid van je werknemer beïnvloeden?

gezondheid werknemer

Als werkgever wil je natuurlijk dat jouw team werknemers te allen tijde fit en energiek is… Maar kun je de gezondheid van je werknemer eigenlijk beïnvloeden of moet je je daar niet mee bemoeien? Veel werkgevers vragen zichzelf dat af, met een goede reden natuurlijk. Zij zijn het immers die doorgaans bij ziekte moeten doorbetalen, dus willen ze dat hun werknemers zo gezond mogelijk leven. De gezondheid van je werknemer is dus zeker iets wat jou als werkgever aangaat, hoewel je ze niet mag verplichten om bepaalde dingen te doen. Wat je wel kunt doen is ze adviseren en inlichten over de gezondheidsrisico’s van bepaalde voeding, sigaretten, etc.

Hulp bij de gezondheid van je werknemer beïnvloeden

Wil je meer doen om je werknemers gezond te houden (of maken) en zoek je daar hulp bij? Dan kun je dat vinden in de vorm van een gezondheidscoach. Deze betaal je om jouw werknemers op individuele wijze te begeleiden naar een gezond eetpatroon en de juiste manier van sporten en bewegen. Zo’n gezondheidscoach kan de gezondheid van een werknemer bovendien met bepaalde apparatuur testen, zodat diegene weet hoe de zaken er voorstaan. Zo’n coach inschakelen is heel slim, maar je kunt je werknemers niet verplichten op dit aanbod in te gaan. In de praktijk blijkt echter dat een groot deel van de mensen deze gratis hulp niet afslaat, waardoor het dus een groot effect heeft.

Gezonde werknemers zijn productieve werknemers

Om zoveel mogelijk omzet te draaien moet je heel effectief en enthousiast te werk gaan. Als jouw werknemer(s) zich niet lekker voelt heeft dat absoluut invloed op de bedrijfsresultaten. Vandaar dat steeds meer werkgevers een gezondheidscoach inschakelen om de gezondheid van een werknemer te kunnen beïnvloeden. Met diens hulp kan iedereen betere keuzes maken op het gebied van voeding en zelfzorg, en dat merk je zeker in zowel de sfeer op de werkvloer als in de resultaten. Bovendien kan het geen kwaad je werknemers af en toe iets cadeau te doen, zeker in deze vorm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*