UBO verklaring regelen: hoe gaat dat in zijn werk?

UBO verklaring

Heb je als bedrijf een Wwft-verplichting? Dan is het belangrijk dat je de identiteit van je zakenrelaties goed kunt controleren. Je wilt natuurlijk niet dat je zaken doet met een crimineel en met UBO verklaring kun je eenvoudig controleren of dit het geval is. Met een UBO verklaring kun je namelijk een screening uitvoeren van de mensen waarmee je zaken doet. Daarmee voorkom je dat jouw bedrijf wordt gelinkt met een dubieuze partij. Ook voorkom je hiermee dat je reputatieschade oploopt en zo inkomsten mist. Wanneer het niet mogelijk is dat jij zelf de identiteit van een UBO vast stelt, kun je het ook aan de relatie zelf vragen of zij het voor je willen doen. Dit is namelijk iets wat zorgvuldig opgepakt moet worden.

Waarom zou je een UBO verklaring kiezen?

Het hebben van een UBO verklaring maakt het overzichtelijk hoe je klantenbestand eruit ziet. Daardoor kun je een inschatting maken van de eventuele risico’s die je kunt lopen. Vaak zit er ook software aan verbonden waardoor je gemakkelijk een verdacht gegeven kunt melden. Het is verstandig om dit overzicht zo schoon mogelijk te houden, dus houdt criminelen erbuiten. Anders heb je kans dat mensen jouw bedrijf koppelen aan criminele activiteiten. Integere bedrijfsvoering zou bij iedere ondernemer hoog in het vaandel moeten staan.

Andere informatie over de UBO verklaring

Samengevat stel je dus met een UBO verklaring de identiteit van iemand vast. Dit kun je vergemakkelijken door de UBO verklaring door middel van een software pakket te regelen. Zo’n soort pakket is er op gericht om minder administratieve rompslomp te hebben. Risico’s voor jouw bedrijf worden zo geminimaliseerd en je hebt zo altijd up-to-date software bij de hand. Je kunt zo nog beter fraude tegen gaan. Bij veel organisatie is het ook mogelijk om een demo aan te vragen voor deze software. Hierdoor kun je even uitproberen of het wat voor je is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*