Wat is de beste olie voor oliebollen?

Olie voor oliebollen

Het is bijna oud en nieuw en je wilt graag zelf thuis oliebollen bakken voor iedereen die langskomt. Maar maakt het eigenlijk uit welke olie voor oliebollen je gebruikt? De echte kenner zou zeggen: jazeker! Je kunt oliebollen namelijk het allerbeste bakken in olie met een hele neutrale geur, zoals arachideolie of zonnebloemolie. Als je olie gebruikt met een sterke geur dan loop je kans dat deze teveel in de olieboel trekt, en die zo de smaak ervan beïnvloedt. Goede olie voor oliebollen is dus neutraal van geur. Overigens kun je deze prima gewoon in de supermarkt kopen, maar let er daarbij dus op dat je niet de eerste de beste standaard frituurolie koopt, want je loopt grote kans dat daar olijfolie in zit, en dat wil je nu juist niet hebben.

Zet olie voor oliebollen op je boodschappenlijstje

De meeste mensen die boodschappen gaan doen voor oud en nieuw zetten wel alle ingrediënten voor oliebollen op hun lijstje, maar vergeten die speciale olie voor oliebollen. Ze gaan er van uit dat ze die gewoon in het frituurvet kunnen bakken dat ze op dat moment al in de frietpan hebben zitten, en maken daarmee echt een grove fout. Niet alleen is dat vaak sterk geurende olie, maar de zoute smaken van frituurhapjes die je er reeds in gebakken hebt hebben ook hun geur en smaak afgegeven. Zo worden je oliebollen stukken minder zoet, en is de smaak een beetje verwarrend. De beste olie voor oliebollen is dus niet alleen een olie met een neutrale geur, maar het liefst ook een nog geheel ongebruikte en dus nieuwe olie.

De beste poedersuiker en roomboter voor op je oliebol

Als je die oliebol helemaal wilt afmaken dan doe je er natuurlijk een flinke dot peodersuiker op. En voor diegenen die dat lekker vinden kun je hem zelfs afmaken met een lik roomboter. Deze combinatie zie je doorgaans alleen bij poffertjes, maar ook op oliebollen is het ontzettend lekker. Probeer het maar eens!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*