Fysiotherapie in Nootdorp

Fysiotherapie

Soms kan het noodzakelijk zijn om op zoek te gaan naar fysiotherapie.  Bijvoorbeeld naar fysiotherapie in Nootdorp. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kampt met rugklachten omdat je jezelf vertilt hebt, of omdat je last hebt van je schouder omdat je veel boven je hoofd hebt getild. Ook kan het zijn dat je last hebt van nekklachten omdat je al een langere tijd last hebt van stress. Het kan dus voor diverse doeleinden van belang zijn om fysiotherapie in Nootdorp te gaan volgen.

 

Fysiotherapie volgen

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie in Nootdorp waar je gebruik van kunt maken. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat je voor een revalidatieproces andere fysiotherapie nodig hebt dan bij overbelasting van een bepaalde spier. Wanneer je een bepaalde spier overbelast hebt, zal de fysiotherapeut in eerste instantie vaak voorstellen dat het van belangrijk is dat je de spier voldoende rust geeft. Wanneer je last hebt van een stijve nek als gevolg van stress zal de fysiotherapeut proberen om de nek wat soepeler te maken. Op het moment dat je terecht komt bij een fysiotherapeut voor het volgen van fysiotherapie in Nootdorp ten behoeve van een revalidatieproces, zal de therapie voornamelijk gericht zijn op aansterken.

 

Aansterken

Als gevolg van een ongeval of na een operatie kan het zijn dat je bepaalde spiergroepen een langere tijd niet gebruikt hebt. Wanneer je deze spiergroepen dan weer mag gaan belasten, is het denkbaar dat dit in het begin zeer moeizaam zal gaan. Spierafbouw gaat immers sneller dan je vaak denkt. Het is dan ook belangrijk om in zulke gevallen goed te revalideren. Wanneer je dit namelijk niet doet, loop je de kans dat bepaalde spieren afscheuren of overbelast raken, waardoor je mogelijk weer verder van huis bent. Het is dan ook goed op de spieropbouw weer op te bouwen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hij of zij weet vaak precies welke oefeningen je, zowel in de therapiezaal als thuis, kunt doen om ervoor te zorgen dat het revalidatieproces goed verloopt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*